1. Maan pinnan tasoitus
2. Maanparannusaineiden lisäys
3. Lannoitus
4. Tasaus ja jyräys
5. Sopivan kosteuden varmistus
6. Siirtonurmen levitys
7. Jyräys ja kastelu
8. Kastelu juurtumisen aikana
9. Nurmikon leikkaus
Huomioi, että asennus on tehtävä heti nurmikon saapuessa,ei seuraavana päivänä. Nurmea on kasteltava paljon kerralla (sadettimella).
Nurmikkoa kastellaan heti asennuksen jälkeen runsaasti. Nurmikko kuluttaa vettä 2–7 mm/vrk, joten juurtumisaikana on huolehdittava riittävästä kastelusta. Ensimmäisellä viikolla nurmikkoa kastellaan päivittäin. Asennuksen jälkeen valmisnurmen kastelu on erittäin tärkeää siirtonurmen hyvän juurtumisen kannalta.
Mikäli kastelu ei ole riittävää, siirtonurmi kutistuu reunoista ja nurmikkoon tulee rakoja. Samalla juurtuminen loppuu ja syntyy ruskeita kuivalaikkuja. Riittävän kastelun voit tarkastaa nostamalla nurmimattojen reunoja ja katsomalla, että vesi on mennyt maton läpi juuristoon ja maapohjaan saakka.
Leikkaus
Nurmea voi leikata heti asennuksen jälkeen, kun se sitä vaatii. Sopiva leikkaustiheys on nurmen kasvusta riippuen 1–2 kertaa viikossa.
Lannoitus
Hoitolannoituksia on hyvä tehdä 3–4 kertaa kasvukaudessa.
Käyttövalmius
Ruohoa voi käyttää heti asennuksen jälkeen, mutta juurtumisaikana on vältettävä rajua käyttöä.
Kastelu
Juurtumisvaiheen jälkeen nurmikkoa kastellaan ainoastaan tarvittaessa, jos siinä näkyy kuivahtamisen merkkejä pitkän poutajakson aikana. Tee runsas kertakastelu. Kastelu kannattaa suorittaa illalla, jolloin haihdunta on vähäisempää ja vesi ehtii imeytyä maaperään.
Lannoitus
Seuraa lannoituspakkauksien ohjeita. Suuremmille nurmikkoalueille suosittelemme lannoitevaunua varmistamaan lannoitteen tasaisen levityksen.
Leikkaus
Mitä useammin nurmikon leikkaa, sitä paremmin se voi. Nurmikosta ei pitäisi koskaan leikata enempää kuin kolmasosa koko pituudesta. Jos nurmikon haluttu leikkuukorkeus on esimerkiksi 5 cm:ä, tulisi nurmikko leikata viimeistään noin 7–8 cm:n pituudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa nurmikon leikkuuta vähintään kerran viikossa. Mitä lyhyempänä nurmikko pidetään, sitä useammin sitä on leikattava.
Hoitotyöt keväällä
Kevään ensimmäinen hoitotoimenpide on nurmikon haravoiminen talven aikana kulottuneesta nurmesta. Haravointi tehdään heti, kun nurmikon pinta on kuivunut kantavaksi.
Hoitotyöt kesällä
Nurmikkoa tulee leikata aktiivisesti, kastella sääolosuhteiden mukaisesti sekä huolehtia lannoituksesta. Nurmikkoa voidaan myös ilmata tekemällä esimerkiksi talikolla tai siihen tarkoitetulla työkalulla reikiä/viiltoja nurmikkoon. Ilmaamisen ansiosta happi, vesi ja ravinteet pääsevät kulkeutumaan paremmin juuristoon ja maaperään. Ilmaaminen poistaa myös sammalta ja kuohkeuttaa maata.
Hoitotyöt syksyllä
Nurmikko jätetään talvehtimaan normaaliin leikkuukorkeuteen. Kertynyt leikkuujäte haravoidaan pois.
Muuta huomioitavaa
Siirtonurmi on elävä kasvi, ja kasvualustassa/maaperässä saattaa esiintyä sienirihmastoa. Sienet ovat ihmiselle ja lemmikkieläimille vaarattomia. Siirtonurmi tarvitsee runsaasti vettä juurtumisaikana, jolloin sienien esiintyminen on todennäköisempää. Myös sateisina aikoina niiden ilmestyminen nurmelle on yleisempää.
Siirtonurmella on laatu- ja kasvunlähtötakuu, kun antamiamme hoito-ohjeita on noudatettu.